Hop til hovedindholdet

UC SYD logo

Temadag om Ungdomsuddannelsesmiljø, trivsel og fastholdelse


Dato og tid

Tirsdag d. 31. januar 2017 kl. 09:30 til 15:15

Tilmeldingsfrist

Torsdag d. 26. januar 2017 kl. 12:00

Sted

EUC Lillebælt, Teknikervej 2, 7000 Fredericia EUC Lillebælt
Teknikervej 2
7000 Fredericia

Temadag om Ungdomsuddannelsesmiljø, trivsel og fastholdelse


Arrangementsbeskrivelse

Kære underviser eller leder på erhvervsuddannelserne

Erhvervs- og produktionsskolernes netværk for sundhedsfremme indbyder til åben temadag om ungdomsuddannelsesmiljø, trivsel og fastholdelse. På temadagen vil du opleve både oplæg og workshops samt muligheden for at netværke med andre undervisere og ledere.
Temadagen er åben for alle der er interesserede.

Erhvervs- og produktionsskolernes netværk for sundhedsfremme er et netværk af undervisere og ledere på danske erhvervs- og produktionsskoler med interesse for sundhedsfremme og trivsel. Vi afholder typisk to temadage om året hvor vi mødes, netværker og forsøger at blive klogere på hinandens erfaringer. Det er helt uforpligtende at være med. Netværkets sekretariatsfunktion varetages af det Nationale Videncenter for Kost, Sundhed og Motion for Børn og Unge (KOSMOS) ved UC Syd i Haderslev.

Program 
9.00-9.30         
Morgenmad

9.30-9.45         
Velkomst ved netværkets styrgruppe

9.45-10.30   
Sundeunge.dk. – skab sunde unge
Præsentation af en ny digital platform og diskussion af hvordan platformen kan anvendes i praksis. 

10.30-10.45    
Pause

10.45-11.45    
Digital mobning v. Rune Pedersen, udviklingskonsulent hos DCUM
Oplægget tager udgangspunkt i mobning, herunder også et fokus på brugen af de sociale medier samt digital dannelse. Hvordan kan vi anskue og ”angribe” mobning på nettet? Hvordan kan vi sætte fokus på digital mobning sammen med vores elever? Og hvad kræver det af forebyggende arbejde og beredskab?
Her kan du læse mere om oplægget Digital mobning

11.45-12.30    
Frokost

12.30-13.30     
Funktionel Hjernetræning v. Steffen Kamp, Plus Performance
Gennem en kombination af teori og praktiske øvelser sættes ord og handling på, hvordan hjernen arbejder relateret til hverdagens udfordringer. Hvordan og hvorfor er den mentale sundhed afhængig af personlige styrker og samspil imellem mennesker? I oplægget inddrages cases fra Plus Performance arbejde med uddannelsesinstitutioner.
Her kan du læse mere om oplægget Funktionel Hjernetræning

13.30-15.00    
Workshops - vælg A eller B ved tilmelding

Workshop A: Mobning, v. Rune Pedersen, udviklingskonsulent hos DCUM
Workshoppen bygger videre på oplægget omkring mobning, sociale medier og digital dannelse, samt aktiverer deltagerne gennem forskellige øvelser, der skaber refleksion over egen rolle som lærer og ressourceperson. Temaerne vil både omhandle det forebyggende perspektiv samt beredskab – når skaden er sket. 
Her kan du læse mere om Workshop A

Workshop B: Psykisk sundhed og mestring hos unge under uddannelse, v. Liselene Pedersen PsykInfokonsulent, PsykInfo Region Syddanmark
Workshoppen tager udgangspunkt i de erfaringer, der er gjort i projektet ”Psykisk sundhed og mestring hos unge under uddannelse”, som er gennemført i perioden 2013-2016 i Region Sydjylland. Hvad har virket godt/hvilke barrierer har der været? I workshoppen vil der være fokus på den støttende samtale som et trivsel redskab – herunder ideer til, hvordan samtalen kan gribes an. Herefter vil EN AF OS Ungeambassadør* Stephanie Paulsen give sine bud på, hvordan uddannelsesstedet kan hjælpe de unge, der er udfordret af psykisk sygdom/psykisk udfordringer.
Her kan du læse mere om Workshop B

15.00-15.15     
Afslutning

Find vej til arrangementet

Klik for at se et kort med stedets placering hos Google Maps >